onsdag den 1. februar 2017

Bidesild

torsdag den 23. december 2010

Bidesild

Så fandt Tøt atter vej til vores lille hyggelige stue, det blev en utrolig hyggelig dag sammen med den nærmeste familie.
Det var med en speciel bagtanke, at jeg bad Tøt blive, thi ikke så snart, familien var kørt, ja så kom smørret, rugbrødet, øllet og snapsen på bordet, nu skulle vi lige mindes en god dag på øresund med Frits!
Den dag havde vi nemlig slæbt Speedie over Sjælland, og var sejlet over til Ven, Resultatet: 1 spandfuld sild , var lagt side by side totalt dækket af groft salt, disse havde stået i kælderen i ca. 3 mdr, nu var hovederne og indvoldene lige fjernet, sildene skrabet,og de havde ligget i rent koldt vand i 6 timer til udvanding, og nu blev de skåret i ca. 3-4 cm skiver, serveret på en tallerken med skindet på, nogen fjerner skindet, men ellers er det bidesild! en sjællandsk ret, der skylles efter med øl og snaps.
Kors hvor det smager godt, vi mindedes en utrolig god weekend, med en altid veloplagt Frits,Vi lod snapsene og øllet løbe sydpå, og tankerne østpå, ca 3 mdr tilbage i tiden:

Tøt indfandt sig tidligt med bilen fyldt til randen af fiskesager,telefonen ringede inden vi kørte, Dan havde købt en spritny ørnvik 470, og den skulle lige beundres, indrømmet, flot var den;
Efter en urolig nat på Rungsted havn( der lærte vi at næsehjulet skal have kontakt mrd asfalten, ellers forplanter alle rystelser sig i skibet)Stødte Frits til os om morgenen, det havde blæst meget om natten , men da vi stod i køen ved slæbestedet lagde vinden sig, men der går oftest en times tid inden  vandet  følger efter:
Vi var ikke de eneste der var ude!
Det var sjovt, at eccoloddet pludselig viste fisk!!! det havde vi aldrig prøvet i Storebælt( åhhh jo, dengang jeg havde glemt at slå demobåndet fra på mit nye farvelod) men dennegang oh la la, snart væltede sildene op!

                               
3 spandfulde senere, blev vi enige om at lægge til i havn VEN, det var lidt af en oplevelse:
Et par kopper kaffe og en bid mad og vi var klar igen


En dørgetur rundt om Ven uden anden form for fisk og vi besluttede at sejle ind for at salte sild og køre til Køge hvor vi ville overnatte i klubhuset,mellemstation Fritses residens, hvor vi lige hilste på Fritses søde hustru , jo vi måtte gerne låne ham lidt endnu.

  Få timer senere sad vi igen i det hyggelige klubhus!
Tidligt op næste morgen, Speedie i , og Tøt og jeg var klar, lidt instruktion fra Frits og mine downriggers skulle bestå deres prøve! det lykkedes, 3 torsk!
og en enkelt flad! Tøt fik ingenting, dejlig dag! he he
Jo, de her sild smager nu godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar